Marketinghelp
Információ
megrendelés:
06 20 4444 947
06 20 503 0022
tűzifa tűzifa kereskedés
Tűzifa és szén
a legjobb helyről jó áron!

Milyen mértékegységben árusítunk tűzifát?

Ömlesztett köbméter:


ömlesztett köbméter

Az ömlesztett köbméter a szállító járműn mérhető módon síkban van elrendezve. A vásárló a kiszállításkor a helyszínen ellenőrizni tudja a rendelt mennyiséget. A teherautó hosszúsága, szélessége, magassága szorozva adja az ömlesztett, szórt köbmétert. Ez mérőszalaggal könnyedén mérhető. Ez az ömlesztett m3 összerakva a fatárolóban megszokott módon kb. 0,6-0.7 köbméter lesz. Így otthon Ön is könnyen ki tudja számolni, hogy a pénzéért mennyi fát kapott.

Kaloda:

Gépi raklapra ömlesztve, kör alakú hálós csomagolásban árusítjuk. A kör átmérője: 1.10 m, magassága: 1.85 m. Nettó térfogata: kb. 1.7 m3, kb. 9 mázsa tűzifát tartalmaz, nedvességi foktól függően.

Melyiket válasszam? Hogyan vásároljak?

- ömlesztett m3-ben: helyszínen mérhető, nincs jelentősége a tűzifa nedvességtartalmának
- mázsában: nagyban befolyásolja a tűzifa nedvességtartalma az árat, mi nem árusítunk mázsában tűzifát
- kalodában: kényelmes vásárlás, egységet vesz a vásárló, de a drágább, mint ömlesztett köbméterben vagy mázsában (tűzifa + csomagolási költség)

Hány mázsa 1 ömlesztett m3?

Keményfa ( tölgy, cser, bükk, gyertyán ) kb. 4-5 mázsa száraz fa esetén. Frissen vágott kemény tűzifa 5-6 mázsa. Az akác tűzifa kb. 4-5 mázsát jelent 1 m3-ben.

Hogyan tudok rendelni?

Megrendelés személyesen telephelyünkön, telefonon és e-mailen keresztül lehetséges.
Telefonszámunk: 20/4444-947 és 20/503-0022 munkanapokon 8-16 óráig.
E-mail: info@albatuzifa.hu

Telephelyünk:

8121, Tác Ady Endre u.30

Nyitva tartás a telephelyünkön:

HÉTFŐ - PÉNTEK 8.00 - 16.00
SZOMBAT - VASÁRNAP ZÁRVA

Kiszállítást napszakok szerint tudunk vállalni legpontosabban. Délelőtt 8-12-ig, délután 12-16-ig.
Ez változhat, de igyekszünk a megbeszélt időpontot tartani. Július, augusztus, szeptember hónapokban időponti csúszások lehetségesek, igyekszünk minden vásárlóval telefonon egyeztetni, amennyiben nem érünk oda a megbeszélt időpontban!

Megrendeléshez szükségünk van névre, pontos szállítási címre, telefonos elérhetőségre.

Hogyan történik a kiszállítás?


A megrendelés felvételekor munkatársunk felírja a szállítás várható időpontját és az adatokat ( név, cím, elérhetőség, mennyiség, fafajta, tűzifa mérete ). Mielőtt az áru kiszállításra kerül munkatársunk telefonon mindenesetben egyeztet Önnel, hogy mikor ér oda a teherautó. Kiszállítás kisteherautókkal történik, minden járművünk hátrafelé billent. Fizetés kizárólag a kiszállítás helyszínén az áru megtekintése után történik! A fizetés lehetséges készpénzben vagy bankkártyával a gépkocsivezetőnél. Amennyiben kártyával fizetne kérjük előzetesen jelezze felénk megrendeléskor!

Fontos információk a hivatalos, megbízható kereskedőtől való vásárláshoz

Sajnos még mindig előfordulnak visszaélések a tűzifa vásárlás során, ezt megelőzendően néhány FONTOS információ:

Minden teherautónk feliratozva van és látható cégünk emblémája is.

Szállításkor a gépkocsivezető átadja:

- a vásárlásról kiállított szigorú számadású Szállítólevél egy példányát
- a vásárlásról a Nyugtát ( vagy Számlát amennyiben előzetesen jelezték)
- Tűzifa vásárlási tájékoztatót egy példányát. 2016. július 1-től törvény írja elő, hogy minden tűzifa vásárláshoz kötelező a NÉBIH által kibocsátott Tűzifa vásárlási tájékoztató. Itt olvasható

Minden hirdetésünkben és a Szállítólevélen is szerepel a EUTR nyilvántartási számunk: AA 5829543

Felhívjuk figyelmüket, hogy ezen dokumentumok hiányában nem lehet tűzifát árusítani!

Mennyibe kerül a szállítás?

Tácon a kiszállítási díj 2 ömlesztett m3 esetén 2.000 Ft, 3 ömlesztett m3-től pedig INGYENES. Székesfehérváron a fuvardíj 3.000 Ft 4 ömlesztett m3 vagy afeletti rendelés esetén. 2-3 ömlesztett m3 közötti megrendelés esetén 4.000 Ft a fuvardíj Székesfehérváron.

Szomszédos településekre 5.000 Ft-tól kezdődik a szállítás díja 4 ömlesztett m3 vagy afeletti rendelés esetén. 2-3 ömlesztett m3 megrendelés esetén a fuvardíjra 1.000 Ft plusz díjat számítunk fel.

Távolabbi településekre 130 - 180 Ft/km szállítási díj érvényes. Ez függ attól, hogy melyik teherautóval szállítunk, kell-e útdíjat fizetni adott útvonalra ? A szállítási díjat ilyen esetben munkatársunk tudja megmondani. Szállítási díjat telephelyünktől (Tác,Ady E.u.30) az adott címig GPS-szel mérjük oda-vissza számítva. A fuvardíj kizárólag az üzemanyag költséget és adott esetben az útdíjat tartalmazza !

Szén szállítása esetén minden esetben számítunk fel fuvardíjat, ez Székesfehérváron 3.000 Ft 20 q szén szállítása esetén, 10-20 q közötti megrendelés esetén a fuvardíjra 1.000 Ft plusz díjat számítunk fel. Szomszédos településekre és távolabbi településekre mennyiségtől függően 130-180 Ft/km díjat számítunk fel!

Szén házhoz szállítást kizárólag 10 q mennyiség rendelése esetén vállalunk!


Milyen tűzifa fajtát vegyek?

Tölgy: Közkedvelt fafajta magas fűtőértéke miatt. Érdemes korán beszerezni, hogy legyen ideje kiszáradni. Általában könnyen hasad, nagy a kéregszázaléka.

Cser: A cser tulajdonságai nagyon hasonlóak a tölgyhöz. Magas fűtőértékkel rendelkezik, ám ennek a fafajtának van a leghosszabb száradási ideje. Óvatosan kell vele bánni, mert könnyen befülled. A cser előnye, hogy nagyon jó parázstartó.

Bükk: A bükk szintén egy hosszú száradási idővel rendelkező fafajta, a cserhez hasonlóan. Fülledésre érzékeny, kéregszázaléka igen alacsony.

Gyertyán: Közkedvelt tűzifa, nem túl könnyű felhasogatni, elég kemény fafajta. Viszont kifejezetten magas fűtőértékű fa. Érdemes minél előbb beszerezni, mert száradási ideje hosszú. Kicsi a kéregszázaléka.

Akác: Közkedvelt fafajta. Nagyon könnyű hasítani és száradási ideje nem túl hosszú. Fülledésre nem érzékeny. Szinte azonnal tüzelhető.

Tűzifák fűtőértéke:

• Tölgy 15,1 MJ/kg
• Cser 16,8 MJ/kg
• Bükk 15,6 MJ/kg
• Gyertyán 15,8 MJ/kg
• Akác 14,8 MJ/kg


Mi határozza meg a tűzifa fűtőértékét?

Fa minősége:
azaz, mennyire bélkorhadt, pudvás, milyen a szövet keménysége

Fa fajtája:
a kemény tűzifák ( tölgy, cser, bükk, gyertyán ) fűtőértéke átlagosan légszárazon kb. 2700 kWh/m3 ( teljesítmény óra/köbméter

Fa nedvességi foka:
frissen vágott fa nedvességtartalma kb. 40-60 %

légszáraz fa nedvességtartalma kb. 12-20 % ( egy, másfél évig szabadban száradó fa nem csapadékos évszakban

abszolút száraz fa nedvesség tartalma kb. 10 % ( két évig fedett helyen hasogatva tárolt fa )


Mikor vásároljak tűzifát?

Tűzifát vásárolni tavasszal és nyár elején célszerű. Ilyenkor még van bőven ideje száradni. Sokan elhalasztják a vásárlást július-augusztus-szeptember hónapokra. Az ekkor vásárolt tűzifa már nem lesz olyan hatékony a téli fűtési szezonban, mint a korábban vásárolt. Ha megvásároljuk a nyers tűzifát kora tavasszal, akkor tüzelésre készen kell állnia télre, nagyjából október közepére. Bár az ideális száradási idő párás környezetben vagy csapadékosabb időjárás esetén lehet, hogy hosszabb.
Több éves tapasztalatunk szerint nyár végén, ősz elején már 1-2 hetet kell várni a kiszállításra, mert sokan ekkor szerzik be a tüzelőjüket és nem győzzük a kiszállítást.

Kiszárad-e a tűzifa ha augusztus-szeptember körül szerezzük be?

Semmiképpen sem. Talán a felülete 1-2 cm vastagságban, de mélyebben megmarad a víz. A tűzifának 15 cm átlag vastagságban nem elég 3-4 hónap száradás, még nyáron sem. Ehhez legalább 8 tavaszi-nyári hónap szükséges.

Hogyan tároljam a tűzifát?

Hogy a téli tüzeléskor a faanyag nedvességtartalma 20%-alatt legyen le kell csökkenteni a víztartalmát. Ennek az egyetlen praktikus módja, hagyni, hogy a napsütés és szél szárítsa ki a tűzifát. Ez azt jelenti, hogy lehetőség szerint szabadban egy napsütötte széljárta helyen célszerű felrakni a felhasogatott fát. Így a napmelegtől elpárolgó vizet a szellő tovafújja. A felrakásnál ügyeljünk arra, hogy a sorok között is hagyjunk légjárta réseket. Hagyjuk a fát száradni legalább hat hónapon át.

Fedni vagy nem fedni a tűzifát?

Sokan szeretik befedni a száradó fát. A takarás teóriája szerint, ha fedve van, nem áztatja az eső és gyorsabban szárad. A mások tapasztalata szerint takarás nélkül is megfelelően kiszárad, csupán az a fontos, hogy a nap süsse és megfelelő légjárás legyen a hasábok között. Természetesen egy kiadós eső után nem lehet azonnal bevinni a fáskamrába, kell néhány napot várni, hogy az esővíz felszáradjon. Persze, ha valaki hasznosabbnak tartja a fedést tegye azt, ha pedig nem akkor a fészerbe való eltárolást csak néhány napsütéses nap után végezzük el.

Mit tegyek ha már nem sikerült száraz fát vásárolnom?

Amennyiben mégis későn sikerült csak fához jutni, érdemes egy-két napi hasogatott fát mindig a kályha, tetejére ( kazán fölé, stb...) rakni, hogy mire a kályhába kerül nagyjából kiszáradjon.

Cégadatok

Alba Tűzifa Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
8121 Tác, Ady Endre u.30.
Cégjegyzékszám: 07 09 018218
Adószám: 22634984-2-07
Telefonszám: 06-20-503-0022
Megrendelés: 06-20-4444-947
Nyitva: H-P 7-17 óráig